به گفته اين مقام مسوول دو اثر ياد شده به دليل آسيبهاي مختلف مانند خوردگي پولکهاي نقره، اسيدي شدن و سستي الياف، آلودگي و آثار لک هاي مختلف، پارگي و غيره دچار آسيب شده بودند
او افزود: بر روي اين آثار پس از انتقال به آزمايشگاه حفاظت و مرمت مطالعات مختلف ميکروسکوپي، آزمايشگاهي و دستگاهي جهت شناسايي الياف فلزي و غيره فلزي، شناسايي پولکهاي فلزي، شناسايي نوع بافت، PH سنجي، تست جابجايي رنگ و غيره انجام شده است.
مسوول واحد مرمت مجموعه فرهنگي - تاريخي نياوران تصريح کرد: عمليات حفاظت و مرمت شامل غبار روبي، استحکام بخشي محل هاي اتصال، استحکام بخشي اتصال پولکها، پاکسازي و پوشش پولکهاي فلزي، لکه گيري، باز کردن نوارها، پاکسازي و شستشو با حلالهاي مناسب در هر قسمت، باز کردن مرمتهاي نامناسب وصالي، انجام وصالي علمي، نوار گيري لبههاي سست و ارائه و اجراي طرح حفاظت پيشگيرانه در قابگيري و نمايش اثر بر روي اين تابلوها بوده است.
«محسني» با اشاره به اينکه اين دو اثر با ابعاد 117 در 198 سانتي متر در واقع دو بخش از يک بافته با کاربري متفاوت بودند که در دوره پهلوي تبديل به دو تابلو بافته شدند گفت: اين دو تابلو که در کنار هم داراي نقش تکميلي هستند داراي نقوش گياهي با نقش گل و غوزه پنبه و برگهاي ريز است که نقوش پنبه نقش شده بر روي اين تابلو بسيار خاص بوده و نمونه اين نقوش در هيچ دوره ديگري مشاهده نشده است.
او تصريح کرد: اين دو قسمت شامل متن اصلي کار با پارچه پنبه اي داراي تزئينات مختلف و يک حاشيه زربافت با الياف فلز طلا است. متن اصلي اين تابلو داراي تزيينات پولک دوزي و گلابتون دوزي و ابريشم دوزي هاي ظريف در سرتاسر پارچه است. جنس پولک هاي استفاده شده طلا و نقره و فلز بکار رفته در نخهاي گلابتون از جنس نقره است. همچنين آثار مهر در بخشهاي مختلف اثر به چشم ميخورد که متاسفانه به دليل ضعيف بودن متن آن تاکنون خوانده نشده است.
/122
انتهای پیام/